torstai 14. elokuuta 2008

Auton oston hankaluutta

Ajattelin ostavani halvan väyrysfarmarimersun itselle. Olin jo sopinut kaupat yhden myyjän kanssa jolla oli auto joka oli kuulemma tosi hyvä: ei naarmuja, ei ruostetta, kuin uusi. Sitä siis heti tiistai-aamuna katsomaan.

Mennessäni ostamaan kyseistä kapinetta niin totuus paljastui. Ruostetta, lommoja, nahkaratti puhki 260tkm kilsoilla, jne. Kyllä ärsytti. Sitten menin katsomaan toista kapinetta, josta oli puskuri rikki, siitä oli vaihdettu just nokkaremmi myyjän mukaan (on oikeasti ketjukone, todisteeksi myyjä näytti lappua jossa luki että jarrunesteet on vaihdettu), oven alareunat ruosteessa, täydellinen huoltokirja päättyi 95tkm:ään.

Seuraavassa hienossa autossa oli kuulemma vain vähän ruostetta oikeassa lokasuojassa. Kaikki peltiosat olivat ruosteessa, mukaan lukien helmat. Aivan älyttömän ruosteinen romu

Kolmas laite oli kuulemma hyvä. Tämä vehje ei ollutkaan ruosteessa. Ei ollut, mutta kone piti kauhean ronksutuksen ja vuoti öljyä kuin seula. Hintaakin oli liikaa, vaikka olisi ollut ehjä.

Neljäs vehje oli kuulemma kuin uusi. Tosin paikanpäällä selvisi että penkki oli mennyt puhki 200tkm:ssä ja nahkaratti ruvelle. Sen lisäksi autossa oli ruostetta ja tuulilasi halki. Hintakin oli minun budjetissa 400 ehjän auton kipurajan yli.

Keskiviikkona lähdin sitten aamulla katsomaan viidettä mersua. Tästä autosta olin jo saanut ruostepaikoista kuvat, myyjällä oli tallella katsastus ja huoltokuitit 8 vuoden ajalta jne.

Auto oli vähemmän ruosteinen kuin tuo ensimmäinen virheetön auto. Hintaa oli tonnin vähemmän ja kilometrejä melkein 100tkm vähemmän. Huoltohistoria on täydellinen sisältäen kaikki auton katsastuskuitit. Alusta on vähän veltto ja maalarille on vähän töitä ruostepisteiden kanssa, mutta olihan se pakko ostaa, kun halavalla sain (S.Vilen).

Tyhmäähän se olisi pullistella mersunsa kanssa ja laittaa siitä kuva. Laitan mieluummin auringonlaskusta, koska tätä blogia ei lue kuitenkaan kuin tyhmät äijät (jos hekään), niin äijiä ärsyttää se että tässä ei ole nyt mun ruosteisen mersun kuvaa. Olipa muuten hauskat nuo pisteet tuossa sanassa äijiä. Tsihihii!

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Ja no per.... Mistäs tiesit että niitä tyhmiä äijiä vituttaa ku ei ollukkaa merssun kuvaa ;-)