tiistai 21. lokakuuta 2008

Niin aina...


Nokun eilen sain sen minikannettavan (MSI Wind U100), niin eikös siinä käynyt seuraavasti:
Noita koneita tuli mulle 2kpl, koska tilasin kaverille samalla kertaa. Aukaisin molemmat paketit ja rupesin asentamaan Windowsseja ja itselle laitoin englanninkielisen ja kaverille suomenkielisen asentumaan. Koneessa valitaan ensimmäisellä asennuskerralla kieli ja sitten se tuhoaa kovalevyltä muut kielivaihtoehdot. Arvatkaapas kumpiko kone oli rikki. Tietenkin se mihin asensin englanninkielisen Windowsin, eli minun kone. Tietenkään kone ei ollut kunnolla rikki, vaan ihan vain pikkuisen eli hiiren tai siis touchpadin vasen nappi oli sökö. Hiiren nappeja tarvitsee kuitenkin Windows-käytössä aika paljon joten eikun lähettämään kone korjattavaksi. Toivottavasti saan DOA -lausunnon ja uuden koneen tilalle. Katsotaan miten Dacco Finland asian hoitaa...
Kaverin konetta tässä olen käpistellyt ja asennellut ohjelmat ja pienestä koostaan huolimatta tämä tuntuu kelpo peliltä. Normaali windows käyttöön suoritusteho riittää, näppäimet ovat meikäläisellekin riittävän suuret, löytyy bluetooth kännykän avulla olevaa nettikäyttöä varten ja muistikortin lukija lukee memorystickiä (mulla on sonyn kamera ja useampi memorystick kortti).
Sitten kohtaan miinukset. Kone toimitetaan ilman touchpadin ajuria. Touchpadiä käytetään standardi PS2-hiiriajurilla ja klikkaa täppäyksellä toiminto on aina päällä, eikä sitä saa pois, scroll toiminto puuttuu ja muutenkin touchpad on ihan mahdoton käyttää. Aikani asiaa googletin ja ihmettelin, koska valmistajan (ei koneen, eikä touchpadin valmistajan) sivuilta ei löydy sopivaa ajuria. Jossain oli linkki johonkin ajuriin touchpadin valmistajan ftp-palvelimella, mutta ko. linkki oli kuollut. Lopulta löysin sopivan ajurin jolla täppäyksen sai pois päältä ja tuo touchpad rupesi toimimaan loogisella tavalla. Tuokin ajuri näyttää olevan vähän beta-asteella, sillä kaikkien valintojen löytäminen on vähän hankalaa, mutta ajurilla saa scroll toiminnon päälle ja myöskin kytkettyä touchpadin niin että se ei toimi kun kirjoitetaan ja ennenkaikkea sen kirotun tapping ominaisuuden saa pois päältä. Tämä vuodatus ei varmastikaan kiinnosta niitä jotka lukevat blogiani normaalisti, mutta jos nyt joku on googlella löytänyt hakuunsa tämän sivun tulokseksi (esim. MSI Wind Notebook Touchpad driver ajuri XP download haulla), niin tässä on rapidshare linkki (tested MSI Wind U100 Windows XP Touchpad driver can be found from link below) :
Että tällaista tälläkertaa. Blogin kuva on muuten otettu ko. kannettavan webkameralla niin, että käänsin kannen alas osoittamaan sitä kirottua touchpadiä, jollaisen nappi omasta koneestani oli rikki.

Ei kommentteja: