perjantai 6. maaliskuuta 2009

Vänkä postimerkki

Ostin tuossa viime viikolla postista tuollaisen eri-vängän postimerkkiarkin. Koko arkki on "hologrammi"painatus, eli kuva muuttuu sen mukaan mistä kulmasta sitä katsotaan. Tiedän kyllä, että tuon tekniikan oikea nimi ei ole hologrammi vaan joku muu, jota en juuri nyt muista, niin tollona kutsun sitä hologrammiksi.

Veikeätä on vanhana postimerkkien kerääjänä on nähdä moinen hightech-postimerkki. Pakkohan niitä oli ostaa, jos vaikka joutuu lähettämään kirjeen Jürgenille Saksaan, niin on siinä sakemannilla ihmettelemistä, jos nyt yleensä huomaa koko postimerkkiä.

Tuo postimerkki ei ollut yhtään sen kalliimpi kuin normaali merkkikään, joten postin tätiä olisi kiva ärsyttää lähettämällä joku paketti ja tapetoimalla se tuollaisilla merkeillä. Ei niitä nyt noin saa tuhlata! Sinäänsä siinä olisi myös oiva kierrätysidea, sillä tuo postimerkki oli muovipintainen ja siitä varmastikin lähtisi leima pesemällä pois. Avaa vain paketin nätisti ja pesee merkit puhtaaksi ja lähettää uudella pakettikortilla jälleen eteenpäin. Tämä se vasta olisikin todellista kierrätystä ja rahansäästöä!

Tosin kyseisen tempun voi tehdä kätevästi myös vanhan-liiton postimerkeillä. Hinkkaa vain perinteistä palasaippuaa postimerkin pintaan ja vastaanottaja kun tietää humpan juonen, niin hän voi laittaa merkit hetkeksi lämpimään veteen, niin saippua leimoineen lähtee irti ja sitten merkit ovat paperiliimalla liimattuna jälleen uusiokäytettävissä.

Tässä kun päästiin aiheesta pois ja toiseen, niin otetaan vielä sellainenkin asia kuin postissa asiointi. Jos menet sinne juuri muutamaa minuuttia ennenkuin postilähetykset lähtevät toimipaikasta eteenpäin, niin eteesi tulee varmasti kääpä, joka palauttaa jonkun hobbyhall-lähetyksen ja ostaa miljoona erilaista postimerkkiä, kun niissä on kivat kuvat. Itsellä kiehuu aivomassa päässä, kun on se tärkeä lähetys kourassa ja jutuista ei tule loppua.

Ei kommentteja: