perjantai 27. marraskuuta 2009

ONNEA SUOMI! - Meillä on Tulli!


Jälleen mahtava veropäätös tullista!

Tämä todistaa väitteeni siitä, että jos menet valittamaan autosi olevan huonossa kunnossa autoon laitetaan tullin MARVO markkina-arvo arvontaryhmässä sen verran suurempi arvo, että lopputulos tulee kalliimmaksi.

Tuotu auto on BMW 320DA 100kW STW (käyttöönotto 2/01).

Tullin MAHTI järjestelmä antaa autolle arvoksi 10473e josta normaalien vähennysten jälkeen jää verotusarvoksi 8973, kun taas nyt MARVO ryhmän tekemä päätös tälle autolle (huomaa että myös tullin ajoneuvotunniste on täsmälleen sama) 11020e, josta jää verotusarvoksi 9520e.

Autossa oli raesade vaurio, joka vaati konepellin ja katon maalaamisen uudelleen. Tämän vuoksi tästä summasta on tehty vähennyksiä 5,5% jolloin on päädytty verotusarvoon 8996,40.

Jos auton arvo olisi laskettu suoraan Mahdin mukaan valittamatta kuhmuista olis ehjän auton verotusarvo ollut 8973, eli vähän vähemmän!

Miksi näin epäpäteville virkamiehille maksetaan palkkaa? Jos tekisin yhtä huonosti työni saisin varmasti potkut. Olli Haukioja näytti olevan käsittelijänä. Valtiotahan ei sido tietenkään mikään ja mikään ei myöskään ole niin varmaa kuin verot ja kuolema.

Pääseepähän taas valittamaan.

(asiapaperit saa muuten isommaksi klikkaamalla kuvaa).

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Näin näkyy olevan edelleen.
Kävin näyttämässä auton lokasuojat sisältä puhki ruostunut lattiassa reikä ja ulkopuolella ruostevaurioita.Samat hemmot on sitä mieltä että 300€ sillä kaikki on ok.Markkinahinta on yläpäästä ei edes keskiverto.Auto tulee alv
käyttöön joten kaupasta saa 2000€ halvemmalla ja ehjän.Tampereen tullissa ollaan varmaan jotenkin tympääntyneitä koko touhuun.Hinta heitetään.Kateusko virkamiestä vaivaa?
Tuollaisia hinnanmäärittelijöitä autokauppa kaipaa.
Rehellisesti kun kaiken ilmoittaa niin myös maksaa.Eräät jobbarit vaihtaa mittarin edelleenkin tullin ajaksi.Hinta halpa paljon ajettu.Kilvitetään ja myydään orkkiksena vähillä kilometreillä.
TÄHÄNKÖ tulli haluaa mentävän.