tiistai 15. heinäkuuta 2008

Sensuroikaa, SIAT!

Muutaman kerran olen intoutunut kommentoimaan esimerkiksi Hesarin uutisia asialliseen sävyyn, mutta kertaakaan ei minun kommenttini ole päässeet läpi.

Nytkin hesari näytti uutisoineen valtavan tärkeästä ja tarpeellisesta aiheesta, kuten Tanja Karpelan avioliitosta.

Joku oli jo kommentoinut uutista sen suhteen että onpa Hesari alas mennyt kun julkaisee moiset juoru-uutiset nykyään.

Itse lisäsin tähän vielä epäilyn tämän avioliiton kestävyydestä ja siitä että vedonlyöntitoimistojen kannattaisi järjestää asiasta ihan kunnon vedonlyönti, milloin tämäkin avioliitto päättyy ja saadaan taas näille "uutisvälineille" kirjoitettavaa.

Vaan niinpä taas sensuurin sormi hs.fi palvelussa iski ja ei tullut kommentti näkysälle. Näkyipä edellinenkin hesarin linjaa arvosteleva kommentti hävinneen.

Samalla pääsen tästä toiseen aiheeseen, joka alkaa ottamaan oikeasti päähän. Se on ruoan hinta. Kävin eilen Citymarketissa ja pääsin halvalla ostoskorilla ulos, koska kaikki oli niin kallista, ettei sitä kannattanut enää ostaa. Samaan aikaan kerrotaan että Suomessa on euroopan kallein ruoka ja sitten kaikenmaailman keskimailla ja muilla on varaa rakentaa ABC-asema, S-marketti ja mitä lie muita sitymarketteja maakunnat täyteen. Ruoan myyminen ylihinnalla boonus-uskovaisille tollikoille on niin hyvä bisnes, ettei sitä tiedä mihin ne euronsa saa työnnettyä, niin on pakko rakentaa lisää kalliin ruoan myyntipaikkoja. Itseäni alkaa ärsyttää mätien salaattien myyminen parhaaseen salaattiaikaan 3e/kg hintaan niin paljon että en osta. Miksi ruissämpylät maksavat Saksassa suoraan marketin leipomosta euron pussi ja täällä kolme? Palkoilla sitä ei voi selittää... Joten en osta kohta huonoa leipääkään tolkuttomaan ylihintaan vaan opettelen leipomaan itse. Onko kenelläkään tietoa onnistuisiko ruispalan tapaista leipomaan itse kotona? Luulenpa vain että siitä voisi tulla aika paljon parempaa omatekoisena. Tänään leivottiin jo sämpylät kotona reilusti alle kymmenesosalla kaupan hinnasta ja olivat parempia ja mukana oli kaikenmaailman leseet ja siemenet.

Saako vielä valittaa. Suomalainen kuluttaja on todella tyhmä. Tyhmä, tyhmä, tyhmä, tyhmä. Tuon bonus-plus uskovaisuuden jo mainitsinkin. Lisäksi asioidaan aina samassa kaupassa tai kauppaliikkeessä jossa jo isoisä on ennen sotia asioinut. Tätä asiaa eikä tämän kauppaketjun linjaa kyseinalaisteta millään muotoa. Ollaan vaan tyytyväisiä siihen että sieltä saa nyt niitä makaroonejakin. Sen lisäksi uskotaan että tämä maa on jotenkin hieno ja mahtava paikka. Suomalainen liha on niin hyvää. Erityisesti suomalainen liha ei sitä ole. Jos ette usko niin maistakaapa. Suomalainen liha on kumipihviä ja jänteitä.

Tästä tyhmästä suomalaisesta valittamalla sitten päästään myös minulle niin läheiseen autoasiaan. Kaverin autoa olen yrittänyt tässä myydä jo muutaman kuukauden ja aina törmätään johonkin ihan ihmeelliseen asiaan, kuten onko siinä penkinlämmittimet. Ei ole, voi voi. En osta, vaikka ne asennettaisiin siihen autoverhoomossa jälkiasennuksena. Ostavat mieluummin auton jossa penkinlämmittimet ja on ajettu puolta enemmän. Ei jaksa, eikä pysty ymmärtämään. Toivottavasti tulisi lama ja veisi näiltä idiooteilta talon, auton, työn, perheen ja vielä vaikka näön ja ennenkaikkea puhekyvyn ja vielä tuppervaaratkin kaapista, niin ei tarttisi olla niitten kanssa keskustella.

Ei kommentteja: