tiistai 22. heinäkuuta 2008

Siellä se on nurinniskoin roskalavalla


Mokomakin **ska Upo. Joskus aiemminkin olen ko blogiin kirjoitellut tästä murheenkryynistä. Viime syksynä siitä tinattiin piirilevyltä juotoksia ja nyt kapineeseen ilmaantui sama vika, joten ajattelin että tutkitaanpa uudestaan liitokset.

Piirikortilta oli palanut yksi linja poikki joten tinasin siihen hyppylangan ja vot. Nytpä kone linkosi. Tosin vika oli ilmeisesti jossain muualla, koska linkouksen loppupuolella moottorista tuli tekninen savu, koska piirikortin hyppylanka oli nyt vähän paksumpaa tavaraa.

Koska tuota italialaista keksintöä on korjattu 7 kertaa alle viidessä vuodessa ja vaihdettu kerran takuuseen uuteen, niin ajattelin että en osta enää italialaista roskaa, mutta sepä olikin huomattavasti vaikeampaa kuin mitä kuvittelin. Kaikki AEG yms merkit valmistetaan nykyään Italiassa. Ainoa saksalaisvalmisteinen kone oli Miele. Sellainen tuli sitten ostettua.

Tosin tämäkään pesukone projekti ei onnistunut ilman italialaisia. Kun tuli koneen kannon aika niin ainoa jolla oli silloin aikaa oli meidän oma koti-italiaano Miksu.

Koneen paikalleen vieminen oli oma lukunsa. Meille ei mahdu mitään kellariin portaita pitkin joten eilen mun piti mättää toista kuutiota puita kellarin huoltoluukusta pois paikoilleen ja sen lisäksi piti irroittaa kaksi ovea sekä pesukoneen päälikansi. Jos kone olisi ollut 5mm syvempi niin konetta olisi ollut pakko purkaa lisää tai irroittaa oven karmi.

Nyt on kuitenkin kone onnellisesti paikoillaan ja kalsarit ja sukat ajelee parhaillaan koneessa. Lähipäivinä olisivat kyllä puhtaat vaatteet loppuneet.

Ei kommentteja: