maanantai 21. syyskuuta 2009

Espanjalaisen prepaid


Otin tuollaisen espanjalaisen prepaid liittymän.

Hienot ehdot, halvat puhelut ja ns. mokkula internet espanjassa 384kbs nopeudella käytön mukaan max. 1,20e per päivä.

http://www.yoigo.es/tarifas/index.php

Moni kakku vaan päältä kaunis. Vaikka luvattiinkin rajaton netin käyttö ja hinnoittelu vain käytön mukaan, niin hetihän siitä löytyi hankaluuksia. Nettiä voi kyllä pitää päällä koko ajan, mutta kun olet siirtänyt jonkin verran (ehkä n. 10-15MB netti hidastuu 10kbs nopeuksiseksi). Hassua on vaan sitten se että kun oli maksanut kuitenkin tuota 1,20 päivä jonkun päivän ajan, tuntuu raja suurenevan. Missään sopimuksessa ei tuollaisesta rajasta puhuta, mutta keskustelupalstat tuntuvat siitä kertoilevan ja kyllä se tuntuu käytännössäkin olevan. Ärsyttävää on se, kun ei koskaan tiedä kauanko netti toimii, varsinkin kun muka maksaa rajattomasta netistä. Hassua on myös miten datamäärä, jonka perusteella tuo minimimaksu tulee määritellään. Jonain päivänä saa surffata jonkun aikaa ennenkuin ollaan saatu maksimiveloitus päivälle täyteen, mutta esim. tänään luin sähköpostit (kpl ilman kuvaliitteitä ja siitä meni koko päivän veloitus).

Sen lisäksi puhelut ei oikein kuulu, eikä tule perille, tosin tekstiviesti perille tulemattomasta puhelusta tulee ihan samantein, jotta saataisiin asiakas soittamaan takaisin ja maksamaan mieluummin tälle Yoigo:lle.

Operaattorin sanoin: Aika Reilua!

Silti tolla kyllä säästää, kun ei tarvii suomalaisella puhelimella soitella paikallispuheluita ja saa sillä sähköpostit katsottua.

Ai niin, ja pitihän se arvata, että tämä on soneran tytäryritys...

Ei kommentteja: