maanantai 4. helmikuuta 2008

Tyhjää...


Olen yrittänyt myydä mun Hondaa lokakuusta ja Sitikkaakin kuukauden. Kukaan ei ole ollut kiinnostunut. Nyt sitten viime viikolla ilmoittautui useita auton ostajia Hondalle ja yllätysostaja Sitikalle. Tämän lisäksi on muutama Volvostakin kiinnostunut.

Näiden autojen myyminen on niin salatiedettä. Tai ennenkaikkea suomalaisen autonostajan mielenliikkeiden ennustaminen. Vaikka kaikki olisi kunnossa, auto Suomen halvin, juuri katsastettu jne kauppaa ei synny. Sitten kuin silmänräpäyksessä kaikki haluavat ostaa kaikki harvelit. Tämä todistaa markkinan olevan rikki.

Pari muutakin asiaa suunnattomasti ihmetyttää: vaikka olen myynyt kymmeniä autoja, niin yhtäkään suoraan myynnissä ollutta autoa en ole myynyt kotikaupunkiin. Täkäläiset tulevat katsomaan ja aikovat käydä satojen kilometrien päässä vertailemassa useita yksiköitä. Sitten kun vertailut on tehty, niin parhaat on myyty. Ja se toinen ihmettelyn aihe on se että kun löytyy sopiva peli, joka on ehjä, siisti ja hinta ok, niin miksi pitää vielä lähteä katsomaan yhdeksää muuta?

Ei kommentteja: