perjantai 2. lokakuuta 2009

Jatkoa Barcelonasta


Nämä jututhan ei varmasti kiinnosta ketään mutta kävin tänään tsekkaamassa olympiastadionin (ihan puoli vahingossa ja kun sisäänpääsy ei maksanut mitään niin kävin nappaamassa parit kuvat.

Sen lisäksi kävin katsomassa vähän taidetta Palau Nationalissa sijaitsevassa Katalonialaisen taiteen museeossa. Modernista taiteesta tykkään, mutta gootti ja barokkitaide on pelkkiä jeesuksia. Aika huono on ollut mielikuvitus siihen aikaan tai sitten rahaa on saanut vain tekemällä jeesuksia. Enpä tiedä. Ihmettelen vain kuka jaksaa käydä katsomassa näyttelyn jossa on 300 hieman erilaista saman näköistä jeesusta tai sitten jotain muita tummia maalauksia partapatuista. Tässä kommentissa ei muuten ole mitään Jeesusta vastaan vaan näitä maalareita jotka maalavat hänet keskiaikaisen kirkon käsityksen mukaiseksi, jokseenkin johonkin sarjakuvahahmon ja nyljetyn rotan välimaastoon.

Ilahduttavaa oli myös nähdä pari Gaudin piirtämää taloa, nimittäin Casa Mila eli "La Pedrera" (eli kansankielellä kivilouhos) ja Casa Battló. Rakennukset on niin ovelia, että tuollaisen mielikuvituksen saavuttaakseen ei voi olla ihan normaali päästään. Rakennusmiestä varmasti harmittaisi tuollaisen rakentaminen, sillä vatupassin ja mitan voi nakata jorpakkoon. Se miten nuo on voitu tehdä, niin että mittasuhteet täsmää on minulle mysteeri.

Gaudi kirjankin ostin.

Ei kommentteja: