tiistai 15. huhtikuuta 2008

Burg Eltz

Eilen käytiin vierailemassa Eltzin linnassa. Linna on kuulemma Saksan parhaiten säilyneitä linnoja, koska sitä ei ole koskaan missään rähinässä tuhottu.
Oli ihan hieno kokemus nähdä moinen. Varsinkin kun rupesi miettimään näitä juttuja mitä ne kertoi siellä, että tässä on 1600-luvun kello. Se toimii vielä ja tämä sänky on 1500-luvulta ja nämä ikkunamaalaukset on alkuperäistet 1500 luvulta ja tämän huoneen kattomaalaus on 1600-luvulta jne.
Kyllä olisi kelvannut joskus aikanaan olla linnanherra.
Huussissakin oli vesihuuhtelu, joka toimi sadevedellä. Sellainen asia vaan rupesi mietityttämään, että mitäs sitten jos oli pitempi kuiva kausi...
Nykyaikana kun energian kulutus on mietinnän alla voisi kanssa mietiskellä sitä, jokaisessa huoneessa oli vähintään yksi iso takka, niin tuollaisen linnan lämmittämiseen on mennyt varmaan 20 mottia puita päivässä. Niin että millainen on linnan CO2 päästö ;).
Ärsyttävää on vaan, että keli on ollut kehno. Sataa vähän joka välissä. Ajoin eilen bussilla ja juttelin pikkubussissa kuskin kanssa ja sekin sanoi että on typerä kevät kun aina on kylmä ja sataa, kun nyt pitäisi olla ainakin 25 lämmintä ja paistaa aurinko. Joskus minusta tuntuu että olen saanut jonkun sadekirouksen ylleni... Tietty voittaahan tämä keli tuon Suomessa olevan lumiräntäröpöskän.
Tänään pitäisi ihmisen jaksaa tehdä vielä hieman remonttia ja huomenna olisi lento Portugaliin, Faroon. Toivottavasti siellä olisi parempi keli.

Ei kommentteja: