lauantai 14. kesäkuuta 2008

Ääk.

On jäänyt muutama päivä väliin blogin kirjoituksessa, koska on ollut vähintäänkin riittävästi tekemistä. Maanantaina etsiskelin Toyotan Landcruiseria kaverille, joista useimmat olivat aika huonoja ja sitten sattui silmään yksi joka oli muutoin loistava mutta edellisellä viikolla oli satanut rakeita, niin että katossa on pieniä lommoja. Nuo lommot on kyllä niin korkealla että ne näkee vain keskivertoa parempi koripalloilija. Sitten kuitenkin kaukana, kaukana tuosta paikasta Nürnbergin ja Münchenin välissä oli Toyotan merkkiliikkeessä myynnissä tyylikkään metallimusta auto Toyota-Team moottorinohjausyksiköllä jne. jne. Kertoivat että se on hyvä ja että se on heiltä uutena myyty ja kaikki huollot on tehty heillä etc, etc. Niinpä päätin mennä kotiin nukkumaan ja lähteä aamulla 4.30 ajelemaan tuota autoa ostamaan. Kerrottakoon jo tässä vaiheessa että sunnuntai-iltana vuokrasin Nissan Micran 1.0 koneella koska tuo oli koko kentän halvin auto ja hintaan sisältyivät kaikki kilometrit. Yllä oleva kuva todistaa että olen jo hyvän matkaa menossa 5.30 aamulla auringonlaskun aikohin. Olinkin jo puoli yhdeksältä perillä, MUTTA...

Se autohan oli ihan hirveä viritys. joka puolella klommoja ja esimerkisi kuskin ovi oli kulunut noin pahasti. Tämän on täytynyt olla mr. Loordin käytössä tms. Sen lisäksi kuskin nahkapenkki oli melkein puhki ja takapuskuri vaihtokunnossa. JES! Tämän takia minä ajoin sitten 450kilometriä yhteen suuntaan!
Onneksi sain vähän hyötyä tuosta reissusta, koska osittain ajelu lyhensi matkaa mennä katsomaan C70 cabrio Volvoa yhdelle toiselle kaverille. Tämä auto olikin loistavassa kunnossa ja kaupat syntyivät. Tässä välissä olin saanut hyvän tarjouksen siitä pikkuisen raevaurioituneesta autosta ja päätin lähteä vinguttamaan takaisin Aachenin lähelle. Ja edelleen Micralla... Matka eteni hyvin ja pidin Micran mittarin jokseenkin tapissa, tai siis ei sitä saanut kulkemaan yhtään sen kovempaa. Ehdin juuri ja juuri palauttamaan auton sen vuorokauden puolella, jolloin autoon oli kertynyt 1650 kilometriä lisää (vuokrattaessa niitä oli mittarissa 250). Tästä lystistä maksoin kokonaisen satasen. Muutoin homma ei olisi kyllä onnistunut, mutta jotenkin ihmeellisesti matkalle ei sattunut kuin yksi stau, jossa olivat saksalaiset kolistelleet autojaan. Kuvasin tästäkin videopätkän, jos jotakuta kiinnostaa kurkistaa (tuskin näitä tarinoita edes kukaan lukee...)
Matkan varrelta pitää kertoa pari hauskaa juttua mitä näin, mutta en ehtinyt ottamaan kuvaa: 1) lihatukun auto jonka kylkeen oli teipattu valokuva tyttösestä olla oli bratwursteista tehty pieni mekko. Sen lisäksi kyljessä luki: lihatuotteita. 2) Wanha kunnon T3 paku jonka takaikkunaan oli teipattu teksti: Geschwindigeit ist Hexerei! - Nopeus on noituutta! Sen nähdessäni tuli kyllä mieleen vanha kunnon Romu.


Sainpa vielä ajoissa tuon Lantikankin matkaan mukaan ja pääsin ajelemaan takaisin kämpille, jolloin päivälle kertyi mittaa loppujen lopuksi 4.30-22.00 eli 17 ja puoli tuntia + yli 1200km. JEES! Sitten vielä joku kehtasi soittaa että ehditkös käymään ajamassa 300 km lisälenkin hänen lähettämänsä vanhan taksimersun ilmoituksen perässä. En ehtinyt enkä aiokaan ajaa.


Ostin muuten uuden digitaalikameran hajoneen Sonyn tilalle. Saapa nähdä minkälaista laatua tuo Pentax tekee. Vehkeessä on 7x optinen zoomi, mutta siitä huolimatta kapine on aika pienikokoinen. Kokeilin äsken yöohjelmaa ja sehän teki ihan kohtuullisen kuvan tuosta vanhasta tornista toisen makkarin ikkunasta ottaen. Ihmettelin vain että mitä ihmeen viivoja tuossa tornin vasemmalla puolella näkyy, mutta sitten tajusin että sehän on naapurin telkkariantenni.
Olen muuten värkännyt remonttia kuin edesmennyt puuma ja ollut yhden päivän sairaanakin, mutta siitä sitten lisää vaikka huomenna.


Ei kommentteja: