lauantai 28. kesäkuuta 2008

Piiiitkä päivä

Viime perjantai-aamuna, kiitos edellisessä kirjoituksessa mainitun kauppiaan jouduin lähtemään kilvittämään autoa kaverille. Olin vähän ennen kello 7ää tuolla rekisteröintivirastossa ja homma olikin valmis sitten jo klo 8.30.

Tämän jälkeen lähdin viemään tuota autoa valmiiksi parkkiin Frankfurt-Hahnin kentälle, kun edellä mainittu kaveri saapuu sitä sieltä hakemaan lomareissulleen maanantaina.
Tästä ajelin sitten iloisesti 130 km matkan Frankfurtiin katsomaan yhtä asuntovaunua. Vaunu oli hyvä ja hieno, mutta matka sinne oli hankala, koska tietenkinhän juuri sillä tiellä mitä olin ajamassa tehtiin jotain korjausta ja tie oli supistettu yhdelle kaistalle joka aiheutti 5 kilometrin jonon.

Tästä päästyäni pääsin yhdentoista aikoihin ajelemaan Hannoveria kohti.

Mutta sitten...

Matkalle sattui ensin yksi pieni neljän kilometrin jono ja siitä päästyäni vauhti pysähtyi aivan täydellisesti.

Joku typerä höyrymakkara oli päättänyt sitten kuljettaa yli kahden promillen kännissä rekalla vähän yli kahtakymmentätuhatta litraa happoa. Ja se rekkahan oli sitten ihan väkisin pitänyt kaataa neljälle kaistalle pohjois-etelä ja itä-länsi suunnassa kulkevien moottoriteiden risteykseen kesälomien alkamispäivänä.

Onko vaikeata arvata minkänäköinen ruuhka siitä syntyi. Radioarvioiden mukaan jonossa oli 30-40tuhatta autoa. Tuossa on muuten linkki saksankieliseen uutiseen ja sieltä löytyy videokin asiasta:

http://www.hr-online.de/website/rubriken/nachrichten/index.jsp?rubrik=15662&key=standard_document_34588110

Kaksi ja puolituntia paikallani odoteltuani tapahtui semmoinen ihme, mitä en ole koskaan aiemmin nähnyt. Poliisi tuli ja käski kääntää moottoritiellä auton ympäri ja ajaa edellisestä exitistä ulos. Pääsinkin näin sitten jumissa olevalta tieltä pois, mutta sitten pääsin ajamaan tuota tietä etelää kohti, mutta pohjoiseen johtavat tiet oli jumissa. Pysähdyin levikkeelle ja kyselin siihen pysähtyneiltä poliiseilta mitä kautta voisi ehkä päästä ja kauanko tie on suljettuna. Poliisit kertoivat että tie on suljettu ainakin 6-7 tuntia ja että heilläkään ei ole mitään havaintoa mitä kautta pääsee...

http://uk.youtube.com/watch?v=Sg6FvbGwTLU

Kurvailin lopulta landestrasseja pitkin paikan ohi ja pääsin jatkamaan kohti pohjoista. Sen jälkeen vuokrafordi sai tehdä parhaansa, matkalla Hannoveriin. Paras oli 13 minuuttia, mitä pystyin pitämään lusikan lattiassa hellittämättä yhtään. Vähän pelotti tuollainen Ford Fusion kyyti.

Hannoverissa oli jaksanut autonmyyjä odottaa ja sain kaverille matkaan mukaan varaosakäyttöön tarkoitetun 940 volvon, jolla lähdin sitten puskemaan Tanskan ja Ruotsin läpi. Hampurissa oli taas ruuhkaa ja molemmillekin lautoille tulo meni jotenkin kehnosti, että siellä joutui odottamaan.

Lopulta saavuin aamulla 3.07 Ruotsiin ja lautalle Kapellskäriin piti ehtiä 8.30 mennessä. Hirveällä puristamisella se onnistui, mutta taisi mennä ajoittain vähän ylinopeuden puolelle.

Sen verran alkoi ukko olemaan puhki, niin että perinteinen ilonaihe, eli Hölömörön risteyskään ei enää huvittanut...



Ei kommentteja: