torstai 19. kesäkuuta 2008

Remontin korjausta Saksassa

Olen ollut vähintäänkin hiljaa tässä blogissa viime aikoina. Syy löytyy siitä että olen yrittänyt vääntää remontteja loppuun Saksan kämpillä. Yllä olevassa kuvassa näkyy listan pätkiä. Kuvittelin että yhteen huoneeseen on runsaasti listamateriaalia, että pitäisiköhän jättää osa ostamattakin, mutta sitten lopulta jäi ylhäällä olevassa kuvassa olevan määrän verran yli.
Tuossa kuluneen viikon aikana tuli tehtyä seuraavia asioita: eteiseen uudet tapetit ja lattialaatoitus saumauksineen, ruokahuoneeseen listat maalauksineen, olohuoneeseen listat, molempiin makuuhuoneisiin listat. osoittain tapettejen vaihto ja aulan maalaus keskikerroksessa, keittiöön tasojen kiinnitys ja tasojen reuna silikoonit, kaappien alle koristelevyt, vessaan uusi vedenlämmitin, keskikerrokseen listat aulaan jne, jne. Romut kannoin pois paikoilleen varastoon ja paljon muuta. Keskimäärin työpäivät venyivät tuollaisiksi 14 tuntisiksi, mutta lopulta sain kaikki jokseenkin kivaan järjestykseen.
Tein noista sisältä kuvatuista kuvista youtube videon, niin sen voi käydä katsomassa linkistä:
Sitten kun sain hommat valmiiksi noin 2 yöllä, niin kello soi seuraavana aamuna jo 5.00 ja 6.00 oli lähtö ajamaan pois Saksan, Tanskan ja Ruotsin halki. Liikennettä oli riittävästi ja kun saavuin ruotsiin niin laskin että Ruotsin halki ajettaessa pitää pitää keskinopeutta 112 kmh yllä koko ajan jotta ehtisi puoleksi yöksi perille satamaan (silloin viimeistään piti olla kirjautumassa laivaan ja sen lisäksi kilvistä loppui vakuutus tasan puolilta öin). Ehdinkö? Alla olevassa kuvassa on vielä 237 km jäljellä ja navi uskottelee että ehtisin puolille öin perille.
No hyvinhän sitä ehti, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Jäi reilusti aikaakin ja keskinopeuttakin sain aikaiseksi 117 kmh. Ihan kiva. Ennenkaikkea se että pääsin takaisin kotiin. Matkaa kertyi 1595 kilometriä ja aikaa meni saksa-tanska-ruotsi laivaylityksien kanssa 18 tuntia. Omasta mielestä oli hyvä suoritus, eikä unta tarvinnut paljoa sen jälkeen houkutella.



Ei kommentteja: