maanantai 17. marraskuuta 2008

Mää profeetta oon sääprofeetta!

Seuraa koko talven sääennuste.
Pohjana tälle ennusteelle on muutaman viime vuoden säät. Viime talvi oli leuto ja kesä oli kylmä. Kunnon pakkasia ei ole ollut joka talvi peräkkäin. Nyt on kuitenkin Lapissa jo kunnon yli -20 kelit ja ei tarvita kuin tuulen kääntyminen sieltä tännepäin niin vot ja meillä on kunnon talvi.
Sen lisäksi ennustan, että koska tämä vuosi on ollut muutenkin kolea kesällä ja viime talvena ei ollut kunnon pakkasia niin tämä talvi tulee olemaan todella kylmä, pitkä ja paljo luminen. Rohveetta ennustaa tammi-helmikuun vaihteille 2-3 viikkoa yli kolmeakymppiä. Se ei paljon naurata se.
Sitten kun ennustamisen iloon päästiin, niin seuraa myös talousennustusten muutos. Tässä jokin aika ennen talouskriisin puhkeamista ennustin blogissani 18. syyskuuta ensi vuodelle 12% asuntolainakorkoa. Tästä 12%sta en luovu, mutta siirrän tuota aikaa keväälle 2010. Veikkaan että nyt mennään näiden korkojen kanssa lähelle nollaa (EKP:n ohjauskorko) ja kun rahaa on pumpattu riittävästi markkinoille tippuu valuuttojen arvo ja aiheutuu jopa hyperinflaatio (vrt. 1920-luvun Saksa tai huomattavasti pienemmässä mittakaavassa 1980-luvun Suomi ja markkaa-ei-devalvoida tai viimeisenä esimerkkinä Islanti jossa asuntolainoista saa maksaa 20% korkoa.). Euro ja taala on isoja valuuttoja ja ne ei ihan herkästä notkahda, mutta kun se alamäki alkaa niin se voi olla jyrkkä.
Ei näitä mun juttuja kannata todesta ottaa, mutta katsotaan sitten miten käy. Jos yksikään näistä tämän jutun ennustuksista toteutuu, niin tulee monta itkua silmästä.

Ei kommentteja: