perjantai 28. marraskuuta 2008

Terveisiä ruumiskirstutehtaalta!

Meillä sitä poltetaan kamiinassa vain höylättyä ja oksatonta pyökkiä ja tammea. Inhoittavan saastaisia ovat halot. Hyi!

No minähän oikeasti poltan kamiinassa vaikka öljyisiä rättejä tai ämpärmuovia, kunhan vain sähkölaskussa säästän. Tässä oli kuitenkin paikallisessa lehdessä ilmoitus että myydään polttopuuta, absoluuttisen hyvälaatuista, kuivaa ja ei tuholaisia. Hinta oli kohtuullinen joten sinne siis soittamaan. Selvisi että puu on pelkästään höylättyä pyökkiä ja tammea. Joten eikun Caddy-Däddyllä hakemaan. Myyjänä oli puusepän verstas, jossa valmistettiin vain ja ainoastaan ruumiskirstuja. Mä en ole koskaan ajatellutkaan kuinka iso tehdas pitää olla ruumisarkkujen tekemistä varten. Tuo tehdas oli siihen tarkoitukseen valtava.

Saksalainen arkku ei kyllä passaisi Suomeen, koska Suomessahan oli joku määräys siitä että arkun pitää lahota 25 vuodessa, jotta siihen pääsee hautaamaan samalle paikkaa jonkun toisen poloisen myöhemmin.

Käytin tietenkin tilaisuuden hyväksi ja kävin tsekkaamassa arkkunäyttelyn. Jotkut arkut menisi hyvinkin olohuoneen pöytinä, koska desing oli jopa hieno ja hyvin "saksalaismoderni". Tietty jos rahaa olisi ja saisi valita niin voisin hautauttaa itseni umpeenhitsatussa rosteriarkussa, mutta semmoisia ei vissiinkään ole saatavilla, niin tämän firman marmoriarkku olisi kanssa kiva. Vähän muuten semmoinen olisi ihana kantaa. Jos joku teistä ei sitä tiedä, niin vaikka on 6 miestä kantamassa pahviarkkua, niin se muuten painaa ja painaa paljon. Tätä juttua ei usko ennenkuin kokeilee. Lienee henkistä.

Mutta vielä näistä puista, joku puuseppä Suomessa ottaisi nämä puut innosta vinkuen ja liimailisi niistä jotain levyjä ja tekisi vaikka mitä. Pyökki ja tammi kun on meillä todella kallista. Hassua!

Ei kommentteja: